hreflang="uk-UA"

Презентація Smart City на інвестиційному форумі «Kharkiv: Restart» 

19 вересня 2023



На Інвестиційному форумі «Kharkiv: Restart» в Києві відбулась презентація концепції Smart City по відновленню та реконструкції Харкова – міста освіти, інновацій та Smart технологій за нашою участю.

Презентація відобразила такі напрямки:

Smart Transport включає розумні зупинки, обладнані вільним Wi-Fi, терміналами для сплати за проїзд, відеонаглядом та відеоаналітикою, електронними табло для відстеження руху громадського транспорту за допомогою технології GPS. Розумні світлофори та розумні паркінги.

Smart Communal Enterprise що включає систему контролю і попередження витоків в тепломережах з технологією ІоТ, платформу для збору даних і керуванням ІоТ приладами, мережа LoRaWan станцій, бездротовий віддалений збір показників лічильників промислових і побутових користувачів, головний міський ситуаційний центр.

Smart Microdistrict  - це інноваційний підхід до розвитку житлових районів, що поєднує в собі сучасні технології, сталу екологію та високий рівень комфорту для життя.

 
Smart Education - системи управління та безпеки в кампусах, інтерактивні технології на уроках та лекціях, інноваційні дослідницькі системи, електронна система навчання, розумні бібліотеки.

Smart Medicine - електронні медичні записи, аналітика даних і прогнозування таких захворювань, як інсульт чи інфаркт, фармацевтична інформаційна система, мобільні додатки для пацієнтів.

Smart City Management - система документообігу, система управління нарадами, система довгострокового архівування.

Smart Tourism – туристичний портал Харкова, мобільний додаток з віртуальним асистентом з використанням технології AR з прив’язкою до місця розташування, цифрові кімнати AR, планування маршруту.

Мер Харкова, Ігор Терехов, розповів як створюється нова екосистема міста. Залучаються кредитні ресурси Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції і розвитку та презентував проєкти розвитку міста.
Серед цих проєктів - "Лопанська набережна", який передбачає створення відкритого простору для відпочинку та творчості, "Пригородній вокзал «Левада» з сучасним транспортним хабом та торгово-розважальним культурним центром.
Також Ігор Терехов розповів інвесторам про сучасний мікрорайон "місто всередині міста" на Алексеєвці, де передбачається будівництво нового житла, офісів та об'єктів соціальної сфери. Крім того, мер представив проєкт "Науковий парк" - інноваційний мікрорайон змішаного використання, реконструкцію Привокзальної площі та створення унікальної зеленої зони в Журавлевському гідропарку.

Співголова відділу архітектури та технологій Фонду Нормана Фостера, Альберто Сендоя, представив на форумі концепції пілотних проєктів щодо відновлення міста Харкова.
Він розповів, що  для розробки загального плану було проведено понад 120 робочих сесій з участю понад 800 осіб, а також проведено численні опитування серед місцевого населення. За результатами цих зусиль було розроблено п'ять ключових пілотних проєктів.

Перший проєкт передбачає відновлення історичного центру міста, включаючи реставрацію будівлі обласної адміністрації. Другий фокусується на використанні потенціалу чотирьох річок Харкова, включаючи створення рекреаційних зон і будівництво безпечних ліній електропередач. Третій націлено на екологічний розвиток промислових гігантів, з урахуванням кіберпотенціалу Харкова. Четвертий орієнтований на будівництво сучасних енергоефективних багатоквартирних будинків, а для цього розглядається можливість запуску виробництва модульних конструкцій в Харкові. П'ятий проєкт - створення наукового парку, який стане багатофункціональною територією з участю міжнародних партнерів Фонду Нормана Фостера.

 

Секретар Європейської економічної комісії ООН та керівник проєкту UN4Kharkiv, Гульнара Ролл, наголосила на тому, що завдяки підтримці уряду Німеччини, ці пілотні проєкти будуть більш детально розроблені. Вони будуть готові до інвестування та встановлення зв'язків з донорами, інвесторами, включаючи приватний сектор. Додатково буде розроблено інструмент, що дозволить відстежувати фінансування та виконання цих проєктів.

Планується, що цей підхід також буде використовуватися в інших містах України, зокрема, у Миколаєві, Ірпені та Бородянці.

Взагалі в інвестиційному форумі "Kharkiv: Restart" взяли участь заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба, віце-прем'єр-міністр України – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук, народний депутат, голова наглядової ради Урядового офісу з питань залучення та підтримки інвестицій "UkraineInvest" Давід Арахамія, голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової і митної політики Данило Гетманцев, представники державних агентств, міжнародних інвесторів та промислових підприємств.

На Інвестиційному форумі «Kharkiv: Restart» обговорювали, що саме потрібно, щоб українське ІТ продовжувало рости, а інвестиції вкладали саме в українські компанії, бо Харків є одним із найважливіших центрів українського інформаційно-технологічного сектору, який значно сприяє зміцненню економічної стійкості та відновленню України.

Київ, 2023

Реєстрація

Зв'яжіться з нами, щоб отримати більше інформації про наші рішення та проєкти

Залишити заявку