hreflang="uk-UA"

Побудова автоматизованої інформаційної системи контролю, обліку та руху сільгосппродукції на елеваторах LDC

14 липня 2022

VERNA побудувала автоматизовану інформаційну систему контролю, обліку та руху сільгосппродукції для світового закупника та переробника сільськогосподарської продукції.

Ми впровадили та інтегрували разом низку систем, необхідних для автоматизації контролю та віддаленого диспетчерського моніторингу ефективності.

У нашого замовника стояла низка завдань з ідентифікації, простежування та обліку сільськогосподарської продукції, яка надходить на територію елеватора.

Одна з вимог - формування вихідної незмінної бази даних, інформацію якої будуть використовувати всі підрозділи елеватора та компанії для обліку та звітності.

Ми впровадили нові елементи контролю якості та кількості продукції та вдосконалили ті, які працювали раніше.

Вузли системи:

  * Автоматизація контролю та керування рухом автотранспорту

Зважування та відбір агропродуктів для перевірки якості у лабораторії здійснює спеціальне обладнання та програмне забезпечення без участі людей. Водій не виходить з машини на етапах зважування, забору матеріалу під час перевірки якості та вивантаження агропродукції.

Оператор дає доступ до розвантаження після отримання позитивних результатів проб лабораторії, перевірки всієї інформації про товар, номера авторозвантажувача, його працездатності та справності.

На лобовому склі всіх машин, які в'їжджають на територію елеватора розміщуються мітки RFID, а за маршрутом руху автомобілів на території підприємства встановили RFID зчитувачі.

На табло перед авторозвантажувачем вказується номер машини, водій отримує повідомлення з порядковим номером, а RFID зчитувач розпізнає мітку з лобового скла автомобіля, щоб не відбувалося змішування різних агрокультур.

Рух територією підприємства регулюють шлагбауми, світлофори, інформаційні табло, пристрої зчитування RFID міток, системи гучномовного зв'язку, датчики фіксації становища автотранспорту на терезах і пробовідбірнику, які разом із відеоспостереженням утворюють цілісну систему.

  * Контроль та керування доступом

СКУД із розпізнаванням по обличчю та алкотестер контролюють персонал, водіїв та відвідувачів підприємства, лабораторій, адміністративного та елеваторного корпусів. Інженери VERNA організували та розділили рівні доступу персоналу та відвідувачів на різні об'єкти елеватора. Наші фахівці передбачили аварійне відчинення дверей та турнікетів евакуаційних маршрутів у системі контролю доступу на елеваторі уразі пожежі.

   * Технологічне та охоронне відеоспостереження

Проектний відділ VERNA розробив та впровадив систему відеоконтролю та фотофіксацію автомобільних та залізничних ваг, зони лабораторного обладнання, зони автовивантаження та автозавантаження, приміщення лабораторії, реєстрації та зерносховища. Відеоматеріали зберігаються на захищеному сервері. Система має можливість віддаленого підключення та перегляду. Для співробітника служби безпеки організовано пост відеоспостереження з кількома моніторами.

Ми оснастили систему відеоспостереження відеоаналітикою для розпізнавання та фіксації авто та залізничних номерів на всіх технологічних етапах. Система здійснює відеоконтроль положення кожного автомобіля та залізничного вагона на терезах і фіксує всі номери при зважуванні. Вона має можливість віддаленого контролю та моніторингу.

* Телеметрія, облік електроенергії та газу

Для бездротового зняття показань із датчиків обліку електроенергії на елеваторі ми використовували технологію LoRaWAN. Ми впровадили технологічний облік електроенергії та палива по кожному з об'єктів елеватора. Система виконує автоматизований збір та консолідацію результатів вимірювань, складає звіти.

 * Мережева та серверна інфраструктура

Ми підготували та впровадили проект розширення та побудови нових вузлів мережевої інфраструктури для систем автоматичного контролю транспорту, управління доступом, відеоспостереження та диспетчерського зв'язку. Слаботкова кабельна система об'єкта побудована на основі оптоволоконної та мідної СКМ. Ми організували покриття території елеватора бездротовою мережею WiFi. Встановили системи грозозахисту.

На центральному сервері IT фахівці Верна налаштували гіпервізор VMware ESXi, встановили та налаштували RAID для підвищення надійності зберігання даних. На сервері встановили програмне забезпечення, яке керує апаратною частиною реалізованого проекту.

Система, яку впровадила Верна на елеваторі, упорядкувала процеси та технологічні операції, пов'язані з в'їздом та виїздом авто та залізничного транспорту, що перевозить та розвантажує сільськогосподарські продукти.

Нам вдалося мінімізувати негативний вплив людського фактора на виробничі процеси та виключити випадки розкрадання та зловживань на підприємстві. Автоматизація процесів дозволила знизити чисельність персоналу.

Система забезпечила високий рівень контролю за ваговими підсистемами, підвищила ефективність управління активами, структурувала збирання та накопичення аналітичних даних.

У проєкті ми використовували обладнання

Про замовника

Louis Dreyfus Company – світовий закупник та переробник сільськогосподарської продукції.

LDC займається постачанням сільськогосподарської продукції та переробкою зернових культур у готову продукцію.

Компанія має багату спадщину та прагне реалізовувати своє бачення безпечного та стійкого майбутнього, вносячи внесок у глобальні зусилля щодо забезпечення продуктами харчування населення планети, кількість якого постійно зростає.

Реєстрація

Зв'яжіться з нами, щоб отримати більше інформації про наші рішення та проєкти

Залишити заявку