hreflang="uk-UA"

Маркери ArUco у системі відстеження руху товарів

1 квітня 2021

Ми провели демонстрацію системи розпізнавання ArUco маркерів для однієї з найбільших оптово-роздрібних мереж магазинів продовольчого та непродовольчого напрямків. Цю технологію замовник планує використовувати як допоміжний інструмент обліку пересування товарів у середині супермаркету.

Завдання проєкту

У нашого замовника стояло завдання відслідковувати переміщення вантажних візків - ролкейджів, у середині складу супермаркету між зонами прийому товару, короткочасного зберігання, а також зонами торгового залу та викладки.

У супермаркеті таких візків зазвичай близько 200 шт. Вони переміщують продукти для викладки на прилавки. Щоб скоротити час перебування продуктів, які потребують строго температурного режиму, поза зоною холодильників, необхідний контроль за переміщенням вантажних візків.

Ще одна функція, яку замовник зможе вирішувати за допомогою цієї технології – допомога персоналу магазину у швидкому знаходженні ролкейджу з потрібним товаром та своєчасному наповненні полиць супермаркету.

Приклад рішення

Рішення

Для цих цілей фахівці Верна запропонували впровадити систему відеоаналітики для маркерів ArUco як найбільш відповідну.

ArUco маркери є синтетичним квадратним маркером, що складається з внутрішньої двійкової матриці, яка визначає його ідентифікатор. Завдяки простій структурі маркера процес його обробки досить простий і швидкий.

Ми виготовили для замовника унікальні двоколірні чорно-білі маркери, розташували їх на ролкейджах, попередньо внесли маркери до бази даних, підключили існуючі охоронні камери до системи відеоаналітики для розпізнавання коду ArUco.

Результат

Система швидко і точно розпізнає код ArUco, визначає його розташування і зберігає його в журнал.

За номером коду замовник у будь-який момент може знайти об'єкти, що цікавлять, у відеоархіві, налаштувати правила реакції, передати дані для обробки іншому програмному забезпеченню, інтегрованому з системою відеоспостереження.

Вся інформація про час прибуття, розвантаження, пересування між зонами викладки потрапляє до системи управління замовника і вже звідти формуються звіти відповідальних осіб за необхідними критеріями.

Про технологію ArUco

Перше повідомлення про маркери ArUco з'явилося у 2014 році. Маркери ArUco спочатку розроблялися для вирішення проблеми оцінки орієнтації камери при використанні в різних програмах, включаючи програми доповненої дійсності.

Зараз ця технологія часто використовується на виробництвах продукції, у складальних цехах, на території заводів, фабрик, теплиць для обліку типів товарів, палет та швидкого пошуку в архіві.

У складських комплексах та логістичних розподільчих центрах ArUco маркери застосовують для відстеження переміщень будь-якого продукту чи партії товарів від моменту прийому на склад до відвантаження замовникам.

Реєстрація

Зв'яжіться з нами, щоб отримати більше інформації про наші рішення та проєкти

Залишити заявку